News

????????? ?????? ????? ????????? ????????

????????? ?????? ????? ????????? ????????
Op vrijdag 2 september jongstleden hebben Rajeev Sanchez (University of Curaçao), Fleur Eichhorn (Universiteit van Amsterdam) en Eloise Torres (Universiteit Leiden) de Caribbean Summer Court succesvol afgerond.
Deze Caribische universitaire rechtenstudenten hebben 3 weken lagen een intensieve stage gelopen bij Kas di Korte op Curacao. Ze hebben een goed beeld gekregen van wat het rechterlijk werk inhoudt, ze mochten als griffier de rechter bijstaan op zittingen en hebben kennis gemaakt met de teams van Civiel recht, Strafrecht en Bestuursrecht.
Op de laatste dag van hun stage hebben ze zich goed voorbereid voor een voorproefje op de praktijk. Ze hebben als rechter, officier en griffier deelgenomen aan een ‘moot court’, een oefenrechtbank. Hierna werden de studenten getrakteerd op een borrel en bbq bij een rechter thuis, waarbij ook hun certificaten van deelname werden uitgereikt.
De Caribbean Summer Court zal volgend jaar weer georganiseerd worden. Het doel hiervan is om onze studenten te motiveren om later ook deel uit te maken van de Caribische rechtspraak en op die manier een positieve bijdrage te leveren aan onze maatschappij.
?? ?? ????: ??? ????? ???? ???ℎ??: ?????? ??????, ????? ???ℎℎ??? ?? ?????? ????ℎ?? ??????? ?? ‘???? ?????’.

Share this page to TelegramShare this page to Telegram